Επιμέλεια:΄Θάνος Κυλάφης

Από το 2023, η Honda RC213V θα είναι εξοπλισμένη με συστήματα εξάτμισης Akrapovič καθώς ο κατασκευαστής από τη Σλοβενία και το HRC υπέγραψαν πολυετή συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ανακοίνωση της Honda:

Η Honda Racing Corporation είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια νέα τεχνική συνεργασία με την Akrapovič ως τον επίσημο προμηθευτή εξατμίσεων για την Repsol Honda Team. Η συνεργασία θα δει τη σλοβενική εταιρία να συνεργάζεται με τη Honda HRC για την περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος εξάτμισης της Honda RC213V. Η Akrapovič και το HRC σχηματίζουν μαζί μια ένωση τεχνολογίας, μηχανικής, αγωνιστικού πάθους και αποφασιστικότητας να αγωνιστούν για τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2023, το πλήρες σύστημα εξάτμισης τιτανίου για την Honda RC213V δημιουργήθηκε μαζί με την Akrapovič, καθώς οι δύο εταιρείες προσπαθούν να προσθέσουν και άλλες επιτυχίες στη λίστα των πρωταθλημάτων τους.

Η Akrapovič κατασκευάζει εξατμίσεις μοτοσυκλετών από τη δεκαετία του 1990 και έχει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας σε πρωταθλήματα MotoGP, WorldSBK, MXGP, EWC και σε άλλα δίτροχα και τετράτροχα πρωταθλήματα. Όπως και με τη Honda, οι αγώνες είναι στο DNA της Akrapovič, η οποία έχει αναπτύξει τις τεχνικές της δεξιότητες στην πίστα. Ο πρώτος τους τίτλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε με την Honda RC51 του Colin Edwards στα WorldSBK το 2000.

Tetsuhiro Kuwata
Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Honda

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Akrapovic ως νέο τεχνικό συνεργάτη για τη σεζόν 2023 και μετά. Η Akrapovič έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ σε μια ποικιλία αγωνιστικών μορφών και είναι εκεί, όπως και η Honda, όπου έχουν αναπτύξει τις τεχνικές τους γνώσεις. Με αυτή τη συνεργασία θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω το σύστημα εξάτμισης στην Honda RC213V καθώς προσπαθούμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα προσφέρει επιτυχία και περαιτέρω εξελίξεις”.

Slavko Alojz Trstenjak
Επικεφαλής της Akrapovic Racing R&D

“Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Honda Racing Corporation στα MotoGP είναι μεγάλη τιμή και ένα περαιτέρω βήμα στη συνεργασία μας, η οποία έχει ήδη δει δύο παγκόσμιους τίτλους WorldSBK και αρκετές νίκες στο Suzuka 8 Hours. Είμαστε ικανοποιημένοι που η Repsol Honda Team έχει αναγνωρίσει την Akrapovič, η οποία έχει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες κορυφαίας κατηγορίας, ως έναν εξαιρετικά ικανό τεχνικό συνεργάτης για να αναπτύξει ένα σύστημα εξάτμισης για την RC213V.”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης