Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα από τα πιο σπάνια γεγονότα σε αγώνες μοτοσικλέτας παρακολουθήσαμε στον πρώτο αγώνα του Απίστευτη συμπεριφορά από τον αναβάτη της Yamaha.Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supersport 600 στην πίστα Most της Τσεχίας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Dominique Aegerter ενεπλάκη σε ένα ατύχημα το οποίο περιλάμβανε πέντε αναβάτες. Ο Ελβετός αναβάτης της Yamaha δεν προκάλεσε το ατύχημα, αλλά έδειξε ότι τραυματίστηκε στο σημείο του ατυχήματος με αποτέλεσμα να ζητήσει ιατρική βοήθεια και οι Αγωνοδίκες να διακόψουν τον αγώνα με κόκκινη σημαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι εδώ όλα καλά, καθώς αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στους αγώνες μοτοσικλέτας. Όσα όμως ακολούθησαν ήταν βγαλμένα από σενάριο ταινίας. Ο Aegerter μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο όπου παραπονέθηκε για πόνο στο κεφάλι και ζαλάδα. Ο γιατρός διέγνωσε κάποιο είδος διάσεισης με αποτέλεσμα ο αναβάτης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Εκεί παρόλα αυτά διαπιστώθηκε ότι ο Aegerter δεν είχε κανένα τέτοιο σύμπτωμα και αφέθηκε ελεύθερος από τους γιατρούς να επιστρέψει στην πίστα. Ο Ελβετός πήγε στους Αγωνοδίκες και παραδέχτηκε ότι υπερέβαλε στην αρχική του αντίδραση και δεν είχε κάποιο σύμπτωμα, θέλοντας απλά να προκαλέσει τη διακοπή του αγώνα.

Όπως ήταν λογικό, ο Aegerter δέχτηκε ποινή από τους Αγωνοδίκες. Αποκλείστηκε τόσο από τον πρώτο όσο και από τον δεύτερο αγώνα του Most χάνοντας κάθε ευκαιρία να αγωνιστεί. Οι επικεφαλής του πρωταθλήματος ανακοίνωσαν: «Έπειτα από έρευνα των Αγωνοδικών της FIM, οι Αγωνοδίκες βρήκαν την συμπεριφορά του Aegerter αντιαθλητική καθώς προσποιήθηκε ιατρικό πρόβλημα προκειμένου να καθυστερήσει η ανάκτηση και να προκληθεί η διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία. Αυτό είναι κάτι που ο 31χρονος αναβάτης παραδέχτηκε με δήλωσή του. Για αυτήν την αντιαθλητική συμπεριφορά, αποκλείστηκε άμεσα από τον πρώτο αγώνα και δεν θα πάρει ούτε στον δεύτερο αγώνα στο Most».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπήρχε πραγματικά κανένας λόγος για τον Aegerter να κάνει αυτήν την κίνηση καθώς είναι με διαφορά πρώτος στη βαθμολογία. Μάλιστα έχει κερδίσει τους 9 από τους 10 πρώτους αγώνες της χρονιάς έχοντας 65 βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία πριν το τριήμερο της Τσεχίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης