Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πρόκειται για one-off κατασκευή. Σχεδιάστηκε για έναν και μόνο πελάτη από το τμήμα εξατομίκευσης Q της βρετανικής φίρμας και διακρίνεται για την εντυπωσιακή σχεδίαση, τα πολυτελή στοιχεία στο εσωτερικό και τις «εκρηκτικές επιδόσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Victor αναμένεται να παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη από στιγμή σε στιγμή. Το αυτοκίνητο έχει ήδη φθάσει στο Βέλγιο, όπου κατοικεί ο εκλεκτός και προφανώς πάμπλουτος πελάτης της Aston Martin. To όνομά του δεν έγινε ποτέ γνωστό από την εταιρεία, ούτε το κόστος κατασκευής του οχήματος.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο αποκλειστικό χρώμα «Pentland Green», καλύπτεται όλο από carbon και φέρει ειδικά εξελιγμένα αεροδυναμικά βοηθήματα. Η Victor θυμίζει περισσότερο αγωνιστικό όχημα, συνδυάζοντας το ρετρό με το σύγχρονο. 

Τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρητικότητας 7,3 λίτρων απόδοσης 847 ίππων και 821 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου, το οποίο περιλαμβάνει συμπλέκτη αγωνιστικού τύπου και κύκλωμα ψύξης της μετάδοσης προκειμένου να γίνεται σωστή διαχείριση της ισχύος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες και κεραμικούς δίσκους, η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί κατάλληλα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην κάθετα παραγόμενη αεροδυναμική δύναμη.

Το εσωτερικό είναι χάρμα ιδέσθαι. Οι επιφάνειες του σαλονιού καλύπτονται από γυμνό carbon, τιτάνιο, αλουμίνιο, κασμίρ και ξύλο καρυδιάς. Κάθε κομμάτι είναι κατασκευασμένο στο χέρι από εξειδικευμένους τεχνίτες, όπως αρμόζει σε ένα one-off τετράτροχο.

Το τιμόνι είναι αγωνιστικού τύπου, με όλες τις λειτουργίες να ελέγχονται από την κεντρική οθόνη αφής και τις πληροφορίες να προβάλλονται στην ψηφιακή οθόνη μπροστά από τον οδηγό. Τέλος, για όσους αναρωτιούνται, να πούμε ότι η Victor έχει άδεια χρήσης για κίνηση στον δημόσιο δρόμο.

Εντυπωσιακή σπορ κατασκευή από την Aston Martin

O πελάτης είναι από το Βέλγιο και πρόκειται για μεγάλο συλλέκτη αυτοκινήτων

Αγωνιστικού τύπου τιμόνι για την Victor

 

Αποκαλύφθηκε η έκδοση Superleggera Concorde της Aston Martin

Αυτή η Aston Martin κοστίζει πάνω από 3 εκατ. ευρώ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης