Ο κόσμος των ηλεκτρονικών είναι μία μικρογραφία του φυσικού κόσμου. Παντού υπάρχουν απάτες όπως και άνθρωποι που επιζητούν το κέρδος μέσω διάφορων νομικών κόλπων. Οι μηνύσεις πάνε και έρχονται και εκατομμύρια δολλάρια αλλάζουν χέρια μέσα σε μερικά λεπτά. Δυστυχώς, κάποιες φορές η δικαιοσύνη μπορεί να στερήσει από κάποιον την πραγματικά δική του πατέντα και να την δώσει σ’ άλλο.

Προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας
Όταν έρχεται η ώρα της προστασίας της πνευματικής της ιδιοκτησίας, η Apple είναι γνωστό πως υιοθετεί επιθετική στάση αμυνόμενη για ότι της ανήκει. Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες η αμερικάνικη εταιρεία φαίνεται να έχει ρίξει τους ρυθμούς. Φίρμες όπως η Xiaomi ακόμα και η Nokia φαίνεται να μην μπορούν να αντισταθούν στο στυλ του iPad, αντιγράφοντας τις γραμμές του στα δικά τους μοντέλα. Υπάρχει όμως τώρα μία Κινεζική φίρμα που ισχυρίζεται πως η Apple την αντέγραψε. Πιο συγκεκριμένα, η Digione λέει πως τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι κόπιες ενός δικού της μοντέλου που είχε εκδοθεί στις αρχές του 2014. Η Digione δημοσίευσε ένα γράμμα που είχε σταλθεί στην Apple τον Σεπτέμβρη. Με αυτήν την κίνηση η Digione θέλει να γνωστοποιήσει ότι τα τελευταία iPhone έρχονται σε νομική αντιπαράθεση με μία πατέντα που αποκτήθηκε από την ίδια τον Ιούλιο από το Κινεζικό γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

digione-apple-iphone-6-plus

Η Digione πουλάει τα κινητά της με το brand 100+ στην Κίνα ως low-end συσκευές που κοστίζουν γύρω στα 90 ευρώ. Το εν λόγω κινητό έχει και αυτό 5.5 ίντσες οθόνης όπως και το iPhone 6 Plus και τρέχει σε Android. Οι επιλογές χρωμάτων είναι παρόμοιες με τα iPhone 6. Τέλος, η Digione δήλωσε πως πιστεύει ότι “ η επικοινωνία και η καλή θέληση θα δώσει την λύση σε τυχόν νομικές διαμάχες”. Πάντως μένει να δούμε αν η Digione θα μηνύσει την Apple για τυχόν αντιγραφές που έχει κάνει.

Μηνύσεις πέρα-δώθε
Η Digione δεν είναι η πρώτη Κινεζική εταιρεία που πραγματοποιεί κάτι τέτοιο. Το 2012 η Apple είχε πληρώσει 60 εκατομμύρια δολλάρια στην Proview, η οποία είχε δηλώσει ότι το λογότυπο iPad της άνηκε. Πάντως, δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πρώτος διδάξας, αν και η σελίδα πωλήσεων του site της Digione θυμίζει αυτό της Apple σε μεγάλο βαθμό. Εν τέλει, όλες οι αποφάσεις θα δοθούν απ’ τη δικαιοσύνη όταν έρθει η ώρα, εκτός κι αν υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τον οδηγό αγοράς για smartphones. Για περισσότερη συζήτηση σχετικά με τα κινητά επισκεφτείτε το αντίστοιχο subforum.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης