Ο υπουργός Εξωτερικών Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, είχε μία σύντομη, αλλά ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊμακτσί στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών για τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν κι άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων κατά της Ελλάδας στη διάρκεια της ενός λεπτού χειραψίας τους, ο Καϊμακτσί ρώτησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών «πώς είναι», με τον κ. Δένδια να ρωτά με τι σειρά του «τι κάνει ο Τσαβούσογλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απασχολημένος» απάντησε ο Τούρκους υφυπουργός με τον Δένδια να του ανταπαντά χαμογελαστός, πως «είναι πάντα απασχολημένος».

Ίδιες πηγές αναφέρουν, πως ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Καϊμακτσί την επιθυμία της Ελλάδας να πέσουν οι τόνοι που η Τουρκία έχει ανεβάσει επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, ο Καϊμακτσί δεν φαίνεται να προκάλεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε, η Ε.Ε. δίνει βαρύτητα στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, έτσι θα έπρεπε να δίνει και στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης