«Χρειάζεται αντιμετώπιση του δουλοκτητικού κράτους, γιατί επιτελικό κράτος σημαίνει περιφερειακή διακυβέρνηση», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν οι περιφερειάρχες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε ως «θετική την ανταπόκριση του πρωθυπουργού αναφορικά με τις προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος για τη βελτίωση της λειτουργίας των Περιφερειών», ενώ υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό που κάνει πράξη ο πρωθυπουργός αυτό που είχε υποσχεθεί για τη δημιουργία ενός οργάνου που θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων, ο κ. Αγοραστός τόνισε, επίσης, ότι «πρέπει να υπάρξει συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προχωρήσουμε σε μια περιφερειακή διακυβέρνηση», ενώ επισήμανε «την ανάγκη να επιστραφούν οι πόροι που έχουν παρακρατηθεί, αλλά και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για απαλλοτριώσεις, επιτάξεις, αλλά και για την εκτέλεση των έργων».

«Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις και έναν οδικό χάρτη για το πώς θα πάμε σε μια πιο γρήγορη και απλοποιημένη διοίκηση, σε μια πιο γρήγορη διαδικασία για την απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά και γρήγορη εκτέλεση των έργων», είπε ο κ. Αγοραστός και συμπλήρωσε: «Επίσης, μίλησα για την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού για τις Περιφέρειες, αλλά και για την ανάγκη έργων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης