Ιερέας κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη κοπέλα πριν από πέντε χρόνια, στην εκκλησία ενός χωριού στη νότια πλευρά της Κέρκυρας. Το θέμα έγινε πρόσφατα γνωστό και πήρε μεγάλες διαστάσεις στο χωριό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ένας συγγενείς της νεαρής κοπέλας πιάστηκε στα χέρια με τον ιερέα.

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έθεσε τον ιερέα σε διαθεσιμότητα και κίνησε διαδικασίες εσωτερικής έρευνας σε βάρος του. Εν τω μεταξύ, η οικογένεια της ανήλικης έχει ήδη καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και έχει διαταχθεί η προανάκριση ενώ ο ιερέας έχει εξαφανιστεί από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ έχει διαταχθεί να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική και ψυχολογική εξέταση στο φερόμενο ως θύμα, παρά το ότι η χρονική απόσταση από το καταγγελλόμενο συμβάν είναι μεγάλη.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος προέβη σε ανακοίνωση για το περιστατικό και ανφέρει ότι:

– Ο ιερέας ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία
– Ορίστηκε εκκλησιαστικός ανακριτής, σύμφωνα με το Δίκαιο της Εκκλησίας για διερεύνηση ποινικών αδικημάτων
Τέλος, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος υπογράμμισε ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται. Η Μητρόπολη αναμένει να λάβει γνώση και τα επίσημα στοιχεία της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: corfupress.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης