Η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «H Αθήνα του χθες, σήμερα» με τον φακό του Αριστείδη Κοντογιώργη σε αγάλματα της Αθήνας είναι η πρώτη από τις έξι εκθέσεις που θα φιλοξενήσει το 2015, στους εκθεσιακούς χώρους του, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Ήδη, οι φωτογραφίες του Αριστείδη Κοντογιώργη (σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη), που καταγράφουν την Αθήνα χωρίς εξωραϊσμούς και αποδίδουν τη συμβίωση της πόλης με το παρελθόν αλλά και το παρόν της, υποδέχονται τους επισκέπτες του αεροδρομίου (επίπεδο αφίξεων) και θα εξακολουθήσουν έως τις 30 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη σχετική έκθεση με τίτλο «Οι τοίχοι της Αθήνας μιλάνε» μέσα από δράσεις σύγχρονης τέχνης θα εγκαινιαστεί στις 4 Μαΐου, ενώ η τρίτη έκθεση με τίτλο «Σύγχρονη τέχνη και δημόσιος χώρος στην Αθήνα του 21ου αιώνα» με αθηναϊκές εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, τα έργα τριών καλλιτεχνών με θέμα «Το ταξίδι» θα «συντροφεύουν» τους ταξιδιώτες στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Η αρχή έγινε με το έργο της Τζένης Μαρκέτου, σε επιμέλεια της Άρτ. Ποταμιάνου «Stolen Bubbles». Πρόκειται για ένα animation πρωτότυπο έργο που επαναπροσεγγίζει την κλασική ταινία του Τσέχου σκηνοθέτη Κάρελ Ζέμαν «The Stolen Airship»(1966). Στην πρωτότυπη ταινία, ένα «αερόπλοιο» πετά πάνω από την Πράγα στις αρχές του αιώνα, προσελκύοντας τα βλέμματα των κατοίκων, που συγκεντρώνονται στους δρόμους για να το θαυμάσουν, ενώ ακόμη και τα αγάλματα στη Γέφυρα του Καρόλου φαίνεται να δείχνουν προς το αξιοπερίεργο σκάφος.

Οι εκθέσεις είναι επισκέψιμες όλο το εικοσιτετράωρο και η διοργάνωσή τους προέκυψε από τη συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με τη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina, που γιορτάζει εφέτος τα εικοστά γενέθλιά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης