Συνελήφθη τις πρωινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου στην περιοχή του Ασπροπύργου, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, ένας 39χρονος, κατηγορούμενος για σύσταση συμμορίας, κλοπές οχημάτων και πλαστογραφία καθώς και για παραβάσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Προηγήθηκε καταγγελία για κλοπή οχήματος από το Μαρούσι την ίδια ημέρα. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ο.Π.Κ.Ε. σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή Σκαλιστήρη του Ασπροπύργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου μετέβησαν στο σημείο και έθεσαν το εν λόγω όχημα σε διακριτική επιτήρηση έως τη στιγμή που εμφανίστηκε ο 39χρονος υπεύθυνος της μάντρας, ο οποίος και ακινητοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης αποτελεί μέλος εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν οχήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής και στη συνέχεια τα μετέφεραν στην ανωτέρω μάντρα με σκοπό να τα αποσυναρμολογήσουν και να πουλήσουν τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά.

Από τη έρευνα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο της μάντρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα, αμαξώματα και εξαρτήματα οχημάτων καθώς και πλήθος εργαλείων πρόσφορων για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 33 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεμένων έφεραν αποξεσμένο τον αριθμό πλαισίου.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και υπάλληλοι του Τμήματος Ελέγχου Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής κλήθηκαν και πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο, όπου διαπίστωσαν υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης