Μία εφιαλτική νύχτα έζησαν το βράδυ που μας πέρασε οι κάτοικοι του Πλωμαρίου Λέσβου, αφού λίγο μετά τα μεσάνυχτα βράχοι που βρίσκονται στις γύρω περιοχές της πόλης αποκολλήθηκαν και κύλησαν επικίνδυνα προς τα σπίτια.

Ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις κατολισθήσεις ήταν εκκωφαντικός και πολλοί από τους κατοίκους του Πλωμαρίου πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βράχοι έπεσαν επάνω σε σπίτια, κτίρια, μηχανάκια κλπ προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, όμως ευτυχώς χωρίς τραυματισμό ανθρώπου.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τη 1:00 τη νύχτα Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2018, σε γειτονιά που βρίσκεται λίγο πριν το ύψος απέναντι από τη βιβλιοθήκη, σημειώθηκε κατολίσθηση. Μεγάλοι βράχοι έπεσαν από τους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία με αποτέλεσμα να προξενηθούν ευτυχώς μόνο ζημιές σε σπίτια, σε ένα στάβλο και σε ένα μηχανάκι.

Δυστυχώς με την πτώση των βράχων σκοτώθηκε ένα σκυλί. Ένας κάτοικος στη συνέχεια αναγκάστηκε για προληπτικούς λόγους να διανυκτερεύσει αλλού. Οι συγκεκριμένοι βράχοι είχαν από το παρελθόν χαρακτηριστεί επικίνδυνοι και λόγω των σεισμών και των βροχοπτώσεων ήταν βεβαρημένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, κ. Αρμενάκας που μετέβησαν στο σημείο. 

Δείτε εικόνες και βίντεο από το σημείο:

Πηγή: plomarinews.gr , lesvosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης