Στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN» του Κυριάκου Θωμαΐδη μίλησε αποκλειστικά ο νέος μάρτυρας της υπόθεσης του Noor One, o οποίος στην κατάθεσή του για την υπόθεση του ναρκοπλοίου κατονόμασε μεταξύ άλλων και δύο επιχειρηματίες από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τον Βασίλη Γεωργιάδη τον μάρτυρα-κλειδί στην υπόθεση, ο οποίος ως γνωστόν προσπαθούσε επί 2,5 χρόνια να δώσει στη Δικαιοσύνη στοιχεία για το ναρκοπλοίο, και εν τέλει κατέθεσε την περασμένη Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατάθεσή του ο κ. Γεωργιάδης έδωσε στοιχεία και ονοματεπώνυμα για πρόσωπα άγνωστα στη Δικαιοσύνη. Η κατάθεση του πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία του Ντουμπάι και ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε στοιχεία και για άλλα πρόσωπα που δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία Τζίβα.

Αρχικά ο μάρτυρας ανέφερε στην εκπομπή «Δίκη στο Open»: «Κατέθεσα από  τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι. Το ερωτηματολόγιο ήταν φτωχό και έγραψα στην συμπληρωματική κατάθεση μου να έρθει κάποιος άλλος ανακριτικός υπάλληλος που γνωρίζει την υπόθεση. Ο συγκεκριμένος ανακριτικός υπάλληλος δεν είχε ούτε τις γνώσεις, ούτε τις εντολές».

Σε ερώτηση για τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που είχε αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή του αρχικά αρκέστηκε να πει ότι: «Δεν μπορώ να πω, έχω δώσει μια κατάθεση που είναι μυστική, δεν μπορώ να πω κάτι δημόσια. Κατονόμασα τα πρόσωπα. Υπάρχουν αρκετά πρόσωπα, που δεν γνώριζε η δικαιοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος της κουβέντας του με τον Κυριάκη Θωμαϊδη και τη Μαίρη Μπενέα σε ερώτηση του παρουσιαστή για το αν οι δύο ποδοσφαιρικοί παράγοντες, που κατονόμασε, έχουν σχέση με τα ναυτιλιακά και ζουν στην Ελλάδα, είπε: «Έχουν σχέση με τα ναυτιλιακά και ζουν στην Ελλάδα».

Επίσης πρόσθεσε: «Γνωρίζω τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση και έχω ακούσει και άλλες πληροφορίες. Ζήτησα να κληθούν σαν μάρτυρες οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Δεν θα αρνηθώ να εξεταστώ κατ’ αντιπαράσταση με τους συγκεκριμένους» ενώ εν συνεχεία υπογράμμισε ότι: «Είναι νέα πρόσωπα, εκτός αυτών που διώκονται ήδη».

Για το κίνητρό του να καταθέσει την στιγμή που εννέα μάρτυρες έχουν χάσει την ζωή τους επισήμανε: «Δεν μπορώ να πω δημοσίως τα κίνητρα μου. Σαφέστατα και φοβάμαι, θα ήμουν ηλίθιος αν δεν φοβόμουν, αλλά έπρεπε να καταθέσω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα που θα δώσω την κατάθεση μου. Να τη δώσω όμως σε έναν άνθρωπο που ξέρει την υπόθεση. Η απάντηση που δίνω “γεννάει” νέες ερωτήσεις για κάποιον που γνωρίζει την υπόθεση.

Η κα. Μάντακα είχε προχωρήσει στην ίδια διαδικασία. Όταν μίλησα με τον Πρόξενο, υπήρχε διαρροή στον Τύπο. Και τότε είχα πει πως δεν μπορώ να καταθέσω, πρέπει να βρεθεί ασφαλής τρόπος για να καταθέσω. Τώρα βρέθηκε αυτός ο τρόπος. Ξεπεράστηκαν οι δισταγμοί, όταν έστειλα την επιστολή με τα στοιχεία μου στον Άρειο Πάγο».

Για το αν μπορεί να αποδείξει όσα έχει καταθέσει τόνισε: «Σαφέστατα. Έχω έγγραφα στην διάθεση μου, που δεν είχα εκείνη στην στιγμή, δεν ήξερα τι θα ήθελαν. Μπορώ να τα δώσω όμως», ενώ συμπλήρωσε πως: «Έχω απαγόρευση εξόδου από τη χώρα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μάρτυρας από το Ντουμπάι στην εκπομπή «Δίκη στο Open»:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης