Το όνομά του παραπέμπει σε έναν από τους μεγαλύτερους σύνθετες της ελληνικής μουσικής. Ο ίδιος όμως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένας από τους καλύτερους κλέφτες πολυτελών αυτοκινήτων των τελευταίων ετών. Άλλωστε είναι μόλις 39 ετών και, όταν θα ξαναβγεί από τη φυλακή, όπου μπήκε πριν από λίγες μέρες, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσει το… έργο του. 

Από τις αρχές καλοκαιριού, οι καταγγελίες για κλοπές πολυτελών οχημάτων διαδέχονταν η μία την άλλη. Μάλιστα, η συμμορία είχε βάλει στο στόχαστρό της δύο συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητα και, όπου τα έβρισκε, τα έκλεβε μέσα σε λίγα λεπτά. Ο γνωστός… «μουσικοσυνθέτης» άλλωστε είχε την κατάλληλη τεχνογνωσία να το κάνει, καθώς άλλες δύο φορές στο παρελθόν είχε συλληφθεί για παρόμοιες κλοπές. Την πρώτη φορά μάλιστα ήταν στην ίδια σπείρα με τον πατέρα του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής γρήγορα κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με έναν δεξιοτέχνη και ξεκίνησαν τις έρευνες. Τα αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα από διάφορες περιοχές της Αθήνας και σταθμευμένα είτε στον δρόμο είτε σε ανοιχτούς χώρους στάθμευσης. Για τον 39χρονο και τους άλλους τρεις συνεργούς του ήταν πολύ εύκολο. Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν έκλεβαν τα οχήματα «τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και, αφού διαπίστωναν ότι δεν διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν νοικιάσει για το σκοπό αυτό.

»Ακολούθως, αφού τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων αρχών, τα παρέδιδαν σε μέλη κυκλωμάτων παράνομης εισαγωγής και μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια». Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι κάποια από τα οχήματα, κυρίως μεγαλύτερου κυβισμού, βρέθηκαν στη βόρεια Ελλάδα και σε τουλάχιστον μία περίπτωση είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών. Από τις 13 κλοπές που έχουν ταυτοποιηθεί, και κατηγορείται ότι τις έκανε ο 39χρονος, τα εννέα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στους κατόχους τους, ενώ η συνολική αξία των κλεμμένων οχημάτων ξεπερνά τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν άλλα δύο άτομα, ενώ στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και τα… «σύνεργα» της δουλειάς, όπως πλήθος κλειδιών οχημάτων, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων, φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, διαρρηκτικό εργαλείο, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 39χρονος, μετά την απολογία του στον ανακριτή, προφυλακίστηκε, ενώ στον 26χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκε ελεύθερος.   

Zougla Newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης