Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά από εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες αρχές, ενώ αργά το βράδυ η διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν ανιχνευτεί τουλάχιστον 40 κρούσματα στο εργοστάσιο που απασχολεί συνολικά 680 εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ανιχνεύτηκαν τα πρώτα 10 κρούσματα.

Μετά την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και τη σύνδεση τους με τη συγκεκριμένη μονάδα ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών των φορέων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ και εντατικοί έλεγχοι στο προσωπικό που εργάζεται στο εργοστάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ανησυχία για διασπορά του ιού προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο, είναι εποχικοί και ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία, ενώ, όπως αναφέρει τοπική ιστοσελίδα εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να επιβληθεί τοπικό lockdown.

Κλείνει προσωρινά το εργοστάσιο

Αργά το βράδυ η κονσερβοποιία ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της.

Σε ανακοίνωση της η Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ τονίζει ότι μόλις έμαθε για την ύπαρξη κρουσμάτων έλαβε όλα τα νόμιμα μέτρα και διέκοψε τη λειτουργία της.

«Η εταιρεία μας, η οποία σημειωτέων τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρει χαρακτηριστικά η κονσερβοποιία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης