Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Μεσσηνίας λόγω πτώματος το οποίο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ιδιοκτήτες σπιτιού παρατήρησαν διαφορετικό χρώμα τσιμέντου σε κάποιο σημείο της οικίας, γεγονός που τους κίνησε την περιέργεια και, αφού έσκαψαν, βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εν λόγω οίκημα έμενε πριν από καιρό και πριν αναχωρήσει για τη Ρουμανία ο σύντροφος της 42χρονης Ρουμάνας Μόνικα Γκιους, η οποία είναι αγνοούμενη από τον περασμένο Φεβρουάριο. Με βάση το παραπάνω γεγονός υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το πτώμα ανήκει στη 42χρονη, που διέμενε εδώ και 20 χρόνια στην Κυπαρισσία και αγνοείται από τις αρχές του 2021.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς του Α.Τ. Κυπαρισσίας, ενώ αναμένεται και ιατροδικαστής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το χρονικό της εξαφάνισης της 42χρονης

Η Μόνικα Γκιους έμενε στην Κυπαρισσία τα τελευταία είκοσι χρόνια. Εργαζόταν ως καθαρίστρια, φρόντιζε ηλικιωμένους, αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργη και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά τον Φεβρουάριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ακριβή ημέρα. Την εξαφάνισή της αντιλήφθηκαν συγγενείς της τέσσερις μήνες μετά. Η Μόνικα, όπως είχε καταγγελθεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η οποία και είχε ασχοληθεί με το θέμα, βίωνε συχνά ενδοοικογενειακή βία και από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της, αλλά και από τον σύντροφό της.

Ο μεγαλύτερος γιος της, που ζει στην Αγγλία, κατήγγειλε πως ο δεύτερος την έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι από το ξύλο. Από την άλλη, ο σύντροφός της, όταν η Μόνικα εξαφανίστηκε, είπε σε κάποιους φίλους του ότι θα έφευγε για τη Ρουμανία για μια καλύτερη δουλειά. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε με τον σύντροφο της αγνοούμενης στη Ρουμανία. Ο ίδιος ανέφερε πως η Μόνικα «ζει και βασιλεύει» και υπέδειξε κάποια άλλα πρόσωπα που πιθανότατα γνωρίζουν πού βρίσκεται. Δήλωσε μάλιστα πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η ξαδέρφη της αγνοούμενης μητέρας τριών παιδιών ήταν το πρόσωπο που έκανε τη δήλωση εξαφάνισης στην Ελληνική Αστυνομία.

«Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της, που ζει στην Ιταλία, για να με ενημερώσει πως έχει εξαφανιστεί από τον Φεβρουάριο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έμενε στην Κυπαρισσία. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ήθελε να ανακατευτεί γιατί φοβόντουσαν. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη, την κακοποιούσε ο σύζυγός της και αναγκάστηκε να τον χωρίσει. Στην πορεία σύναψε σχέση με κάποιον συμπατριώτη της. Κι εκείνος της φερόταν βίαια. Πιστεύω πως η Μόνικα δεν ζει. Ας μιλήσουν όσοι ξέρουν, τι φοβούνται;» αναρωτήθηκε η ίδια μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ».

Παράλληλα, και το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της αγνοούμενης είχε μιλήσει στο «Φως στο Τούνελ». «Η μητέρα μου δεν περνούσε καλά με τον σύντροφό της. Κακοποιούσε εκείνη και τον μικρό μου αδελφό» είπε συγκεκριμένα, ενώ αναφέρθηκε και στη «συμπτωματική» εξαφάνιση του συντρόφου της την ίδια περίοδο κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη της 42χρονης γυναίκας.

«Τους είδαν το τελευταίο βράδυ μαζί και μετά εκείνος έφυγε για Ρουμανία. Είπε πως θα πήγαινε για δουλειά. Η μητέρα μου όμως δεν έχει πιθανότητες να έχει φύγει μαζί του από την Ελλάδα, γιατί δεν έχει χαρτιά εδώ και χρόνια» κατέληξε ο γιος της Μόνικα Γκιους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης