Φωτογραφίες – Video: Χάρης Γκίκας

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας οδηγήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος όπου εκτελέστηκε το διατακτικό του βουλεύματος για την επιστροφή του στις φυλακές Χαλκίδας. Εν τω μεταξύ η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ανέλαβε πλέον την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την αποφυλάκισή του λόγω αναπηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ισχυρές ενδείξεις περί πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας» διαπιστώνει πάντως ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης στη συμπληρωματική του πρόταση, μετά την έφεση που άσκησε κατά του βουλεύματος, στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο κ. Σοφουλάκης ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό», ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών όσων εμπλέκονται στην υπόθεση του πιστοποιητικού.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας συνεδρίαζε μέχρι τα μεσάνυχτα κρίνοντας εκ νέου το βούλευμα αποφυλάκισης και έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση για την ακύρωση του βουλεύματος με το οποίο ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί με όρους στα μέσα Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα πια τον λόγο έχει η εισαγγελία Διαφθοράς στην οποία μεταφέρεται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου η έρευνα για την τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας), «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος προσήχθη έξω από το Aqua Marine στη Βουλιαγμένη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Η προσαγωγή έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας.

Η σύλληψη ήρθε σε συνέχεια της έφεσης που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο σχετικό βούλευμα της αποφυλάκισής του.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης