«Βροχή» προστίμων στην Κρήτη βεβαίωσε για μία ακόμα φορά η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο των ελέγχων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι παραβάσεις ήταν πολλές και διαφορετικές αυτή τη φορά, καθώς επιβλήθηκαν πολλά πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ και καφενεία, αλλά και σε εργαζόμενους στην εστίαση για μη χρήση μάσκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις σε μαγαζιά και συγκεκριμένα 5 πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ στο Ρέθυμνο που παρέμειναν ανοιχτά, χθες Κυριακή, ενώ, λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται εξαιτίας του κορωνοϊού, θα έπρεπε να μείνουν κλειστά.

Μια τέτοια περίπτωση καταγράφηκε και στο Ηράκλειο, και πάλι σε σούπερ μάρκετ, με τους ιδιοκτήτες, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, να καλούνται να πληρώσουν 5.000 ευρώ πρόστιμο ο καθένας.

Επίσης, στο Ηράκλειο, μπήκε τριήμερο λουκέτο σε καφενείο και 5.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, καθώς λειτουργούσε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ στο ίδιο μαγαζί βεβαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, και πρόστιμο της τάξης των 500 ευρώ για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου σε πελάτη που βρισκόταν μέσα σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα λοιπά, βεβαιώθηκαν συνολικά 36 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν 26 πρόστιμα: 23 σε εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 2 σε πολίτες για συνωστισμό σε δημόσιο χώρο και ένα σε πελάτη καταστήματος.

Στα Χανιά βεβαιώθηκαν εφτά πρόστιμα, σε εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο Ρέθυμνο επιβλήθηκε ένα πρόστιμο σε εργαζόμενο υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ στο Λασίθι δύο πρόστιμα σε εργαζόμενους.

Πηγή: Cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης