Zougla newsroom

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την… περιπολία της συμμορίας διαρρηκτών που χτυπούσε στα νότια προάστια και εξαρθρώθηκε από την αστυνομία φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr. Ανάμεσά τους, και ο «σκληρός» της παρέας, ηλικίας μόλις 23 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε κομβικό ρόλο στη δράση της. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι διαρρήκτες κάλυπταν τα πρόσωπά τους με χειρουργικές μάσκες, λόγω κορωνοϊού, για να δυσχεραίνουν την αναγνώρισή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ποιοι είστε, τι θέλετε;» τους ρώτησε μια ένοικος διαμερίσματος στην περιοχή της Βάρκιζας όταν τους είχε αντιληφθεί να περιφέρονται περίεργα γύρω από την πολυκατοικία της. «Είμαστε αστυνομικοί από την Ασφάλεια» φέρεται να της είπε ένα από τα μέλη της συμμορίας ενώ λίγο νωρίτερα είχαν ήδη εισβάλει σε ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία και ετοιμάζονταν να μπουν και σε ένα ακόμα.

Η συμμορία, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, «χτυπούσε» κυρίως τις απογευματινές ώρες, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί επιθέσεις σε Άρτα και Πρέβεζα. «Έφευγαν από την Αθήνα και πήγαιναν σε αυτές τις περιοχές, όπου τους φιλοξενούσαν συγγενείς τους σε καταυλισμούς. Στη συνέχεια έκαναν τις διαρρήξεις και επέστρεφαν στο Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια, όπου έμεναν» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε για καιρό με τη συγκεκριμένη ομάδα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση σύλληψής τους είχε δυσκολίες, καθώς ένας από τους συλληφθέντες, ο 41χρονος, είχε μετατρέψει το σπίτι του σε σπίτι του… BigBrother. «Είχε τοποθετήσει κάμερες εξωτερικά του σπιτιού ώστε να μπορεί να ελέγχει ποιος έρχεται. Αυτό μας δημιουργούσε κάποια εμπόδια όταν σχεδιάζαμε τη σύλληψή του» λέει ο ίδιος αστυνομικός. Όμως το συγκεκριμένο μέλος ήταν μεγάλης σημασίας, όπως αποδείχτηκε, καθώς μέσα στο σπίτι του έκρυβε τα κλοπιμαία πριν αυτά καταλήξουν σε κλεπταποδόχους. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων, «πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, 4.060 ευρώ, ένα καταγραφικό μηχάνημα αποθήκευσης δεδομένων καμερών επιτήρησης, πέντε κάμερες επιτήρησης, μια οθόνη αναπαραγωγής εικόνας, γάντια και είδη ρουχισμού των κατηγορουμένων που φορούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών».

Η συμμορία όμως είχε και πολύ θράσος. Καθώς αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής ήταν στο κατόπι τους και παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, μέλη της σπείρας αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα σπίτι στην περιοχή της Νίκαιας. Ο ιδιοκτήτης τούς αντιλήφθηκε και προσπάθησε να αντιδράσει ενώ έτρεξαν να τον βοηθήσουν και οι αστυνομικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης. Τότε τα μέλη της συμμορίας δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον αστυνομικό και να εξαφανιστούν.

Τελικά συνελήφθησαν δύο άτομα, αναζητούνται άλλοι δυο και εξιχνιάστηκαν 11 κλοπές και διαρρήξεις σε Βάρη, Π. Φάληρο, Νίκαια, Άρτα και Πρέβεζα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης