Μεγάλη ποσότητα νωπών σφαγίων αμνοεριφίων, χωρίς σφραγίδα κτηνιατρικού ελέγχου της χώρας προέλευσης, κατέσχεσαν το πρωί της Μεγ. Τρίτης (14/4) κτηνίατροι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Σερρών, στον Προμαχώνα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν σε βουλγαρικό όχημα – ψυγείο, που σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα μετέφερε συνολικά 1.739 σφάγια.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δ/νσης Κτηνιατρικής, Δημήτρη Τζήκα, «προφανώς η παράλειψη δεν ήταν τυχαία και στόχος ήταν τα ασφράγιστα να ελληνοποιηθούν στον τόπο προορισμού».

Κατ’ εκτίμηση, τα παράνομα σφάγια υπολογίζονται περίπου στο ένα τρίτο του συνολικού φορτίου.

Ήδη το παράνομο φορτίο βρίσκεται στο χώρο της KRESER, όπου διενεργείται ο διαχωρισμός των σφαγίων που φέρουν σφραγίδα κτηνιατρικού ελέγχου από εκείνα που δεν φέρουν.

Μετά την πλήρη καταμέτρηση και το διαχωρισμό, τα ασφράγιστα θα κατασχεθούν και θα καταστραφούν στο ειδικό μηχάνημα της KRESER.

Η όλη διαδικασία εποπτεύεται από κτηνιάτρους της Νομαρχίας Σερρών με επικεφαλής τον Διευθυντή Κτηνιατρικής, Δημήτρη Τζήκα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης