Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση μένει η Γαύδος μετά την απαγόρευση στα πλοία «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» της ΑΝΕΝΔΥΚ να μεταφέρουν επιβάτες, καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν επιτρέπουν σε πλοία τέτοιου τύπου να μεταφέρουν επιβάτες πέραν των παράκτιων δρομολογίων.
Αύριο συνεδριάζει εκτάκτως το κοινοτικό συμβούλιο Γαύδου, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ακριτικό νησί.
Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης Γαύδου, Ευστράτιος Λαμπάκης, «η εξέλιξη αυτή είναι πολύ δυσάρεστη δεδομένου ότι οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αποτελούν για το νησί τη χρονική περίοδο των πολλών επισκεπτών. Στο κοινοτικό συμβούλιο θα εξετάσουμε την κατάσταση και θα πάρουμε αποφάσεις».
Παράλληλα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζητεί να εξαιρεθούν τα δύο πλοία της από την Ευρωπαϊκή Οδηγία, αφού πρόσφατα είχε αναβαθμίσει τα μέτρα ασφαλείας.
