Μήλο:
* Σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.
* Πλούσιο σε οργανικά οξέα, φλαβονοειδή, μηλικό οξύ, φυτικά οιστρογόνα και φυτικές ίνες, όπως η πηκτίνη.
* Δραστηριοποιεί το πεπτικό σύστημα και τις εντερικές λειτουργίες.
* Μειώνει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.
* Βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου.
* Καταπραΰνει αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.
* Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
* Ασφαλής επιλογή για πάσχοντες από τροφικές αλλεργίες.
Μπανάνα:
* Καλή πηγή γλυκόζης, φρουκτόζης και φυτικών ινών.
* Υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο.
* Περιέχει βιταμίνες Α, Β6 και C, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο.
* Χωνεύεται εύκολα.
* Ανεβάζει γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
* Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης.
* Δρα αγχολυτικά και τονωτικά.
* Ελαττώνει τη σωματική και πνευματική κόπωση.
* Μειώνει την επιθυμία για γλυκά.
* Βοηθάει στην αντιμετώπιση των κραμπών.
* Συμβάλλει στον έλεγχο της υπέρτασης και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του εντέρου.
Συμπέρασμα:
Και τα 2 είναι απαραίτητα. Εντούτοις: Η μπανάνα είναι προτιμότερη έπειτα από σωματική δραστηριότητα ή όταν επιθυμούμε κάτι γλυκό. Ενδείκνυται σε αθλητές, σκληρά εργαζόμενους, υπερτασικούς με αυξημένες ανάγκες σε κάλιο. Το μήλο βοηθά σε δίαιτα αδυνατίσματος και είναι καλή επιλογή για διαβητικά, καρδιοπαθή ή αλλεργικά άτομα.
Η καθημερινή κατανάλωση 1-2 μήλων με τη φλούδα μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Δυστυχώς, εξαιτίας της χρήσης φυτοφαρμάκων πρέπει να τα ξεφλουδίζουμε ή να επιλέγουμε βιολογικά μικρού μεγέθους και να τα πλένουμε καλά.
Πηγή: ΑΡΜΟΝΙΑ

