Παρά την έλλειψη επιστημονικών αποδείξεων, ο περισσότερος κόσμος στις μέρες μας ξεκινώντας δίαιτα αποφασίζει να αποκλείσει το ψωμί από τη διατροφή του θεωρώντας πως θα τον εμποδίσει στην απώλεια βάρους.

Ποια είναι όμως η πραγματική αλήθεια σύμφωνα με αυτή τη συνήθεια; Όπως επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Ευανθία Παγουρτζή, σύμφωνα με μία κλινική, προοπτική και τυχαιοποιημένη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε, φάνηκε πως τελικά ισχύει το αντίθετο…

Η μελέτη είχε ως στόχο να δείξει το πώς επηρεάζουν δύο διαφορετικές υποθερμιδικές δίαιτες, η μία με ψωμί και η άλλη χωρίς, το βάρος υπέρβαρων και παχύσαρκων γυναικών.

Συγκεκριμένα, στην μελέτη συμμετείχαν συνολικά 122 γυναίκες άνω των 18 ετών με δείκτη μάζας σώματος (BMI) ≥ 25
Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη