Αν παρακολουθήσατε τον τελικό του Μουντιάλ αντικειμενικά και χωρίς… στοιχηματικές αγκυλώσεις, νομίζω ότι χορτάσατε ένα γεμάτο δίωρο από δυνατές συγκινήσεις και εξαιρετικό θέαμα από δύο ομάδες σίγουρα ικανές και άξιες να φτάσουν στον τελικό. Το ότι η Αργεντινή σήκωσε το τρόπαιο δεν είναι παρά μια λεπτομέρεια, αφού το ίδιο μπορούσε να είχε συμβεί με πρωταγωνιστή τον Ούγκο Γιορίς αντί του Λέο Μέσι.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός χάρη στην εναλλαγή του σκορ που φρέναρε στα έξι γκολ (3 – 3). Δυστυχώς, οι ομάδες οδηγήθηκαν στη ‘ρουλέτα’ από τα 11 βήματα, μια διαδικασία η οποία δικαίωσε τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ. Ο γκολκίπερ της Αργεντινής είπε την ‘τελευταία λέξη’ στέλνοντας την ομάδα του στην τρίτη κατάκτηση του Μουντιάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και να ’χει, αυτό το ΠΚ θα μείνει στην ιστορία ως το τουρνουά του Μέσι, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει την πρώτη θέση συμμετοχών σε Μουντιάλ με έναν τίτλο. Μπορεί η επιτυχία του να μην υποσκελίζει εκείνη του Μαραντόνα, όμως θα υποχρεώσει τους Αργεντινούς φιλάθλους, επιτέλους, να τον συμπαθήσουν! Να σημειωθεί ότι η επιτυχία οφείλεται και στον προπονητή Λιονέλ Σκαλόνι, ο οποίος μεταμόρφωσε ένα σύνολο που, πριν από την παρουσία του στον πάγκο, είχε χαρακτηριστεί loser.

Όσο για τον Γάλλο σταρ Κίλιαν Εμπαπέ, νομίζω ότι ήταν ο άτυχος του τελικού. Ευτυχώς που είναι μόλις 24 ετών. Το μέλλον είναι δικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης