Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας κατέστησε σήμερα και πάλι υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς στο Σίδνεϊ, καθώς η συρροή κρουσμάτων από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού, που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα, επεκτάθηκε με τη μόλυνση ενός τέταρτου ατόμου.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι όλες οι προγραμματισμένες εξωτερικές εκδηλώσεις, που έχουν καλά σχεδιασμένα μέτρα κατά της COVID-19, μπορούν να πραγματοποιηθούν στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία συρροή είναι πρώτη που εντοπίζεται στην πολιτεία σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του μήνα, ενώ ιχνηλατήθηκε σε έναν οδηγό, ο οποίος περιστασιακά μετέφερε πληρώματα πτήσεων εξωτερικού.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο κρούσμα, είναι πιθανό να μολύνθηκε μέσω μιας ελάχιστης επαφής με μολυσμένο άτομο σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ. «Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να πανικοβληθούν, αλλά την ίδια στιγμή θέλουμε όλοι να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ, η Γκλάντις Μπερετζικλιάν, πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στα τρένα, στα λεωφορεία, στα φέριμποτ από τις 16:00 σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) και για πέντε ημέρες, ενώ οι αρχές παρότρυναν τον πληθυσμό των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων του Σίδνεϊ να φορούν τις μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των σούπερμαρκετ και των θεάτρων. «Αισθανόμαστε ότι η αντίδραση που περιγράψαμε σήμερα είναι αρκετή για τις πληροφορίες που έχουμε…, έχουμε περιθώριο να κινηθούμε, αν η κατάσταση επιδεινωθεί ή συμβεί κάτι αναπάντεχο», δήλωσε η Μπερετζικλιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αυστραλία αντιμετώπισε επιτυχώς όλα τα προηγούμενα ξεσπάσματα, μέσω της εφαρμογής σκληρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, την επιβολή λοκντάουν και τη διενέργεια εσωτερικών συνοριακών ελέγχων, που βοήθησαν στη διατήρηση των αριθμών εξάπλωσης της COVID-19 σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, με λίγα περισσότερα από 30.300 περιστατικά μόλυνσης και 910 θανάτους.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναφερθεί στη χώρα περιστατικά τοπικής μετάδοσης για τις περισσότερες ημέρες της χρονιάς που διανύουμε, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα ακόμη εμπόδιο. Η Αυστραλία τροποποίησε χθες, Πέμπτη, την εμβολιαστική πολιτική της, περιορίζοντας τους εμβολιασμούς με δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 μόνο στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών, μετά τις ανησυχίες για σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, ενώ το εμβόλιο της Pfizer συνιστάται για άλλες ηλικίες.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει νέες καθυστερήσεις στην ήδη αργή εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού, καθώς η Αυστραλία εξαρτάται από άλλες χώρες για τις δόσεις του εμβολίου της, ενώ οι δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca παράγονται τοπικά.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης