Αν. Μέρκελ: Όχι στην εξομοίωση των εμβολιασμένων με αυτούς που έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 18:57
Αν. Μέρκελ: Όχι στην εξομοίωση των εμβολιασμένων με αυτούς που έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού

Να μην εξομοιωθούν οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό με αυτούς που έχουν κάνει τεστ ζήτησε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πριν τη συζήτηση με τα κρατίδια σχετικά με την κινητικότητα και τις δραστηριότητες των πολιτών.

Η Μέρκελ τόνισε σε σημερινή διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) η οποία έγινε πριν από τη διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, ότι «αυτό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ. Η ασφάλεια του εμβολιασμού είναι πολύ πιο ισχυρή από την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό. Επομένως δεν μπορούν να εξομοιωθούν», είπε η καγκελάριος σύμφωνα με συμμετάσχοντες στην εν λόγω συνεδρίαση. Τα αποσπάσματα των συνομιλιών στο προεδρείο του CDU δημοσιεύτηκαν πρώτα από την εφημερίδα «Bild» σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa)

Σύμφωνα πάντα με συμμετάσχοντες στις διαδικτυακές συζητήσεις του προεδρείου του CDU, ο πρόεδρος του κόμματος Άρμιν Λάσετ έκανε λόγο στην αρχή «για τη θετική εξέλιξη των εμβολιασμών».

Κατά την «Bild» ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματός του ότι «οι κανόνες για την τήρηση της απόστασης και τις υποχρεωτικής μάσκας θα πρέπει να διατηρηθούν έως ότου επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Είναι επίσης μεγάλη πρόκληση η προώθηση του εμβολιασμού μεταξύ προσφύγων και μεταναστών».

Η δε εντεταλμένη για θέματα Μετανάστευσης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, αναφέρθηκε διεξοδικά «στα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται στην προσέγγιση των προσφύγων και των μεταναστών σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού, διότι δεν λειτουργεί με συμβατικούς τρόπους», όπως διευκρίνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 18:57