Ο κυβερνήτης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, Μπρετ Κρόζιερ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση με επιστολή του σε δραματικό τόνο να απομακρυνθούν από το σκάφος του οι δεκάδες ναύτες που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, ωστόσο αποθεώθηκε από το πλήρωμα του!

Ο κυβερνήτης Κρόζιερ επέδειξε «πολύ κακή κρίση» σε μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και δεν την αντιμετώπισε με τον απαραίτητο «επαγγελματισμό» ανέφερε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Τόμας Μόντλι, ωστόσο η απόφαση βρήκε αντίθετους τους περίπου 5.000 ναύτες του αεροπλανοφόρου που αποθέωσαν τον κυβερνήτη με το σύνθημα «Κάπτεν Κρόζιερ» να δονεί την ατμόσφαιρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τον Κρόζιερ αντικατέστησε ο προκάτοχός του υποναύαρχος Κάρλος Σαρντιέλο, που του είχε παραδώσει τη διοίκηση του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Ρούζβελτ τον Νοέμβριο.

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ στηρίζει την απομάκρυνση του πλοιάρχου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ στήριξε την απομάκρυνση του πλοιάρχου όπως, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Πεντάγωνο, εν μέσω αντιδράσεων από Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο και από το πλήρωμα του πλοίου, που αποχαιρέτησαν σαν ήρωα τον κυβερνήτη τους.

«Ο υπουργός Άμυνας στήριξε την απόφαση του υπουργού Ναυτικού των ΗΠΑ να τον απομακρύνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν, αναφέροντας πως η απόφαση του Έσπερ βασίστηκε στο συμπέρασμα του υπηρεσιακού υπουργού Ναυτικού, Τόμας Μόντλι, ότι έχασε την εμπιστοσύνη του στον Κροζίερ.

Σε ερώτηση αν ο Έσπερ εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον Μόντλι, ο Χόφμαν απάντησε καταφατικά.

Ο Μόντλι είπε στο πρακτορείο Reuters σήμερα ότι ο Κρόζιερ δεν θα αποταχθεί αλλά θα του ανατεθεί κάποια άλλη αποστολή όσο ερευνάται το θέμα από το Πολεμικό Ναυτικό.

Μετά την απομάκρυνση του πλοίαρχου, περισσότεροι από 120.000 υπέγραψαν ένα αίτημα καλώντας το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό να επαναφέρει τον Κρόζιερ στο πόστο του κυβερνήτη του USS Theodore Roosevelt.

«Οι ενέργειές του πιθανώς έσωσαν πολλές ζωές», αναφέρει η εκστρατεία διαδικτυακής συλλογής υπογραφών. «Παρόλο που απομακρύνθηκε, το σχέδιο του να απομακρυνθούν με ασφάλεια μέλη του πληρώματος εξακολουθεί να εφαρμόζεται. Είναι ένας ήρωας που πρέπει να επιβραβευθεί».

Μια μέρα μετά την έναρξη συλλογής υπογραφών στο Change.org, πάνω από 123.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει το αίτημα, με το στόχο να είναι οι 150.000 υπογραφές.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο Μπρετ Κροζίερ, κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, 06:34

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης