Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Η Κομισιόν απορρίπτει σθεναρά, ερωτήσεις ευρωβουλευτών που αναφέρονται στην αύξηση του Ισλαμισμού στην ΕΕ χωρίς, όμως, να διαθέτει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ριζοσπαστικών ατόμων στην Ευρώπη.!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιφατική, αυτή, απάντηση της Επιτρόπου Γιόχανσον, που δόθηκε σήμερα στον Γάλλο ευρωβουλευτή της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Jean-Paul Garraud, προσδίδει, αναμφίβολα, το μέγεθος της άγνοιας, που θέλει να προβάλλει η Κομισιόν, πάνω σε θέματα που άπτονται της «ευαίσθητης» ισορροπίας των σχέσεων, μεταξύ Ισλαμιστών και γηγενών Ευρωπαίων.

Στην γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν, ωστόσο, ο Γάλλος ευρωβουλευτής, υποστήριζε συγκεκριμένα ότι:

-Οι χαλαρές ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης, οι οποίες ωφελούν κυρίως τις μουσουλμανικές χώρες, έδειξαν στους πληθυσμούς αυτών των χωρών πόσο αδύναμα είναι τα κράτη μέλη της ΕΕ και τους ενθάρρυναν να έρθουν στην Ευρώπη με αυξανόμενο αριθμό. Αυτή η έκρηξη στον αριθμό των μεταναστών προκάλεσε εκτεταμένη αναταραχή και ακόμη και χάος σε ορισμένα κράτη μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Σουηδία, ειδικότερα, έχουν επηρεαστεί από αυτήν τη διαδικασία εξισλαμισμού.

Επικαλούμενος, μάλιστα, μια έκθεση του 2020 από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας, ο Γάλλος ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι, περίπου 150 γαλλικές γειτονιές ελέγχονται από ισλαμιστές φονταμενταλιστές. Το εθνικό δίκαιο δεν εφαρμόζεται πλέον σε αυτές τις γειτονιές. Αντίθετα, ο νόμος της Σαρία, ο φανατισμός και η ριζοσπαστικοποίηση ισχύουν.

Θεωρώντας ότι η δομή των ευρωπαϊκών κοινωνιών αλλάζει ραγδαία και ότι ο ισλαμισμός εξαπλώνεται και έχει έναν αυξανόμενο αριθμό οπαδών, ρωτούσε την Κομισιόν αν διαθέτει στοιχεία σχετικά με αυτήν την τάση και ποια μέτρα μπορεί να προτείνει, για την αποκατάσταση της εφαρμογής σημαντικών δημοκρατικών αρχών και νομικών κανόνων σε αυτούς τους τομείς που επί του παρόντος διαχειρίζονται εχθροί της δημοκρατίας.

Στην σημερινή της απάντηση, που ακολουθεί ολόκληρη, η Επίτροπος εμφανίζεται «να νίπτει τας χείρας της»

Απάντηση Επιτρόπου Γιόχανσον, 21 Οκτωβρίου 2020

«Η Επιτροπή απορρίπτει σθεναρά την υπόθεση που υποστηρίζει τις ερωτήσεις του αξιότιμου βουλευτή.

Η Επιτροπή δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ριζοσπαστικών ατόμων στην Ευρώπη.

Η πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση της ΕΕ για την κατάσταση και την τάση για την τρομοκρατία, παρέχει στοιχεία για τον αριθμό των τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ Από αυτήν την άποψη, ο συνολικός αριθμός περιστατικών που σχετίζονται με τον τζιχαντισμό στην ΕΕ μειώθηκε ελαφρά (21 επιθέσεις το 2019, 24 επιθέσεις το 2018), αλλά συνέχισε να είναι γεωγραφικά διαδεδομένη.

Η έκθεση παρέχει επίσης μια εικόνα των τύπων των δραστών (ηλικία, φύλο, ιθαγένεια), αλλά τα κράτη μέλη δεν αναφέρουν αριθμό ριζοσπαστικών ατόμων.

Η Επιτροπή υποστηρίζει τα κράτη μέλη για την ανάπτυξη πολιτικών για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί σε βίαιο εξτρεμισμό και τρομοκρατία με διάφορες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, ιδίως μέσω του δικτύου ευαισθητοποίησης σχετικά με τη ριζοσπαστικοποίηση .»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης