«Δομικό» πλέον το ζήτημα στη Notre Dame

«Δομικό» πλέον το ζήτημα στη Notre Dame

Ο Γάλλος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνές δήλωσε σήμερα ότι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων δεν είναι γνωστή ακόμη, με τις Αρχές να συνεχίζουν τη σχετική έρευνα.

«Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, όμως δεν έχει σβήσει εντελώς» επεσήμανε ο Νουνές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έξω από τον εμβληματικό καθεδρικό ναό στο Παρίσι, ενώ πρόσθεσε ότι το ερώτημα πλέον είναι να μάθουμε «πώς θα συμπεριφερθεί το κτήριο».

«Ο κίνδυνος της πυρκαγιάς έχει αποσοβηθεί, το ζήτημα είναι δομικό: να δούμε πώς θα αντισταθεί το κτήριο στην πολύ μεγάλη πυρκαγιά της νύχτας» δήλωσε ο Γάλλος υφυπουργός λίγο πριν τις 07.00 (τοπική ώρα, 08.00 ώρα Ελλάδας).

«Για αυτόν τον λόγο θα πραγματοποιηθεί στις 08.00 (τοπική ώρα, 09.00 ώρα Ελλάδας) μια συνάντηση με ειδικούς, με αρχιτέκτονες κτηρίων στη Γαλλία, για να προσπαθήσουμε να καθορίσουμε αν η δομή είναι σταθερή κι αν οι πυροσβέστες μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό για να συνεχίσουν το έργο τους» υπογράμμισε.

«Μια τόσο μεγάλη φωτιά έχει επιπτώσεις στις δομές, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι εξακολουθούν να είναι σταθερές, ώστε να επιτρέψουμε στους άνδρες μας να ξαναμπούν στο εσωτερικό. Το έκαναν στη διάρκεια αυτής της νύχτας με πολλή γενναιότητα στα κωδωνοστάσια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά από το εσωτερικό και να αποτρέψουν την κατάρρευσή τους» πρόσθεσε.

«Χωρίς την επέμβασή τους (των πυροσβεστών), η οποία έγινε με κίνδυνο της ζωής τους, είναι βέβαιο ότι θα είχαν καταρρεύσει» επεσήμανε ο Νουνές.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του ναού μετά την καταστροφή:

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 09:01