Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 44 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα  Πέμπτη 7 Ιουλίου κοντά στη νότια επαρχία Ασουάν της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν ένα επιβατικό λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό, σε έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Αουσάν με το Αμπού Σιμπέλ, την περιοχή των αρχαίων ναών του Ραμσή Β’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο για να μεταφέρουν τα πτώματα των θυμάτων στο νεκροτομείο του Ασουάν και να διακομίσουν τους τραυματίες στο κεντρικό νοσοκομείο της επαρχίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν όταν ένα μικρό λεωφορείο συγκρούστηκε με λεωφορείο της δημόσιας συγκοινωνίας στη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου.

Τα θανατηφόρα τροχαία αφαιρούν χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στην Αίγυπτο. Η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Αιγύπτου αναφέρει ότι υπήρξαν περίπου 10.000 τροχαία ατυχήματα το 2019, το πιο πρόσφατο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, αφήνοντας πάνω από 3.480 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης