Η διώρυγα του Σουέζ, η οποία αποτελεί τον πιο σημαντικό θαλάσσιο δρόμο για την παγκόσμια εμπορική ναυσιπλοΐα, έχει… φρακάρει από σήμερα τα ξημερώματα.

Το γιγαντιαίων διαστάσεων φορτηγό πλοίο «Ever Given» ακινητοποιήθηκε ενώ διέσχιζε τη διώρυγα, σε σημείο που κάνει αδύνατο το πέρασμα οποιουδήποτε άλλου σκάφους. Με μήκος 400 μέτρων, δηλαδή όσο είναι το ύψος του Empire State Building, το «Ever Given», το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Κίνα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, έχει προκαλέσει αδιανόητο μποτιλιάρισμα στην είσοδο της διώρυγας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 100 πλοία έχουν ακινητοποιηθεί στην είσοδο της διώρυγας, η οποία ενώνει τη Μεσόγειο με τον Ινδικό Ωκεανό, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του φορτηγού.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, αυτή είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Οι αρχές της Αιγύπτου έχουν επιστρατεύσει όλα τα διαθέσιμα ρυμουλκά, χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Ever Given», το οποίο ανήκει στην ταϊβανέζικη εταιρεία «Evergreen», ήταν επικεφαλής κονβόι πλοίων, με κατεύθυνση προς το βορρά, όταν ένα black out προκάλεσε ολική απώλεια της ισχύος του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί, χωρίς να έχει τη δυνατότητα του παραμικρού ελιγμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης