«Πλησίασα και τον ρώτησα ‘γιατί κλαίτε;’. Μου είπε: ‘θέλω να είμαι με τη γυναίκα μου’. Τον αγκάλιασα», με αυτή τη λιτή φράση γιατρός επικεφαλής του τμήματος εντατικής θεραπείας στο Γιουνάιτεντ Μεμόριαλ, εξήγησε αυτό το αγκάλιασμα σε ασθενή με Covid-19 που σκορπίζει ρίγη συγκίνησης.

«Ήμουν στη μονάδα COVID και είδα αυτόν τον ηλικιωμένο ασθενή, που είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του, προσπαθούσε να φύγει κι είχε αρχίσει να κλαίει», αφηγήθηκε στο CNN ο γιατρός Τζόσεφ Βαρόν από το Χιούστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πλησίασα και τον ρώτησα ‘γιατί κλαίτε;’. Μου είπε: ‘θέλω να είμαι με τη γυναίκα μου’. Τον αγκάλιασα», εξήγησε, προσθέτοντας πως δεν λογάριαζε ότι τον φωτογράφιζαν.

 

 

«Απλά έκλαιγε, αλλά έπειτα από μια στιγμή ένιωσε καλύτερα και σταμάτησε», πρόσθεσε ο Δρ. Βαρόν, δηλώνοντας ότι κι αυτός αισθάνθηκε «απελπισμένος», «λυπημένος, όπως εκείνος».

Ο ασθενής στη φωτογραφία πάει καλύτερα και έχει καλές πιθανότητες να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από το τέλος της εβδομάδας, διευκρίνισε ο Δρ. Βαρόν που έχει εργαστεί ακατάπαυστα 256 συνεχόμενες ημέρες.

Την εικόνα του στοργικού αγκαλιάσματος απαθανάτισε, φωτογράφος του πρακτορείου Getty ο οποίος την αναδημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης