Ινδία: Χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν από ένα ισλαμικό κέντρο, εστία του κορωνοϊού, αναζητούν οι Αρχές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, 19:03
Ινδία: Χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν από ένα ισλαμικό κέντρο, εστία του κορωνοϊού, αναζητούν οι Αρχές

Οι Αρχές της Ινδίας αναζητούν τους ανθρώπους που πέρασαν πρόσφατα από ένα ισλαμικό κέντρο στο Νέο Δελχί, το οποίο θεωρείται μια από τις κύριες εστίες μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στη χώρα αυτήν.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν τον Μάρτιο σε συγκεντρώσεις στην έδρα του Ταμπλίγκι Τζαμάατ, ενός διεθνούς, σκληροπυρηνικού κινήματος μουσουλμάνων ιεραποστόλων, που βρίσκεται στη συνοικία του Δυτικού Νιζαμουντίν. Οι έρευνες των υγειονομικών αρχών συνδέουν εκ των υστέρων πολλά κρούσματα της ασθένειας Covid-19 σε όλη την Ινδία με το κτήριο αυτό, που βρίσκεται σε μια φτωχογειτονιά, ανάμεσα στις εύπορες συνοικίες του νότιου Δελχί.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας και σήμερα, τα σοκάκια γύρω από το κέντρο αυτό ήταν γεμάτα με αξιωματούχους διαφόρων υπηρεσιών, ντυμένους με προστατευτικές στολές. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από το κτήριο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Περίπου 500 παρουσιάζουν συμπτώματα και 1.000 τέθηκαν σε καραντίνα. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις εκεί πέθαναν το τελευταίο διάστημα από τον νέο κορωνοϊό, από αυτούς οι έξι στο κρατίδιο Τελανγκάνα και οι τρεις στο Δελχί.

Ο πρώτος υπουργός του Δελχί, Άρβιντ Κετζρίβαλ, χαρακτήρισε «απολύτως ανεύθυνη» τη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων και ζήτησε να διωχθούν ποινικά οι διοργανωτές. Ινδοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πολλές εκατοντάδες αλλοδαποί πέρασαν από το κέντρο αυτό τις τελευταίες εβδομάδες.

Από τις 25 Μαρτίου στην Ινδία έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας με σκοπό να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της επιδημίας. Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό 1.353 άνθρωποι και από αυτούς οι 32 πέθαναν. Οι ειδικοί επισημαίνουν πάντως ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι προφανώς υποτιμημένος, επειδή διενεργούνται ελάχιστες διαγνωστικές εξετάσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, 19:03