ΗΠΑ: «Δεν ξέρουμε από πού προήλθε ο κορωνοϊός», δήλωσε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, 00:47
ΗΠΑ: «Δεν ξέρουμε από πού προήλθε ο κορωνοϊός», δήλωσε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ δήλωσε την Τρίτη ότι παραμένει ακόμη άγνωστο αν ο νέος κορωνοϊός προήλθε από κάποια ιχθυαγορά της Κίνας, από κάποιο εργαστήριο ή άλλη τοποθεσία, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την άποψη ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κατασκευασμένος από τον άνθρωπο.

«Μήπως προήλθε από κάποιο ιολογικό εργαστήριο της Ουχάν; Μήπως σε κάποια ιχθυαγορά εκεί στην Ουχάν; Μήπως από κάπου αλλού; Και η απάντηση σε αυτά είναι: Δεν ξέρουμε», δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η αμερικανική κυβέρνηση το εξετάζει, πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή πάντως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη διαβεβαίωση που έδωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν «σημαντικές αποδείξεις» ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από κάποιο κινεζικό εργαστήριο.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν «κάποια στιγμή» στη δημοσιότητα την έκθεσή τους σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2, χωρίς όμως να ανακοινώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, 00:47