Αστυνομικοί επιτέθηκαν επανειλημμένα σήμερα σε αυτονομιστές διαδηλωτές πλησίον της εισόδου του διεθνούς αεροδρομίου της Βαρκελώνης.

Χιλιάδες διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το αεροδρόμιο για να αποκλείσουν τις εισόδους του, αντιδρώντας έτσι στην καταδίκη του ανώτατου δικαστηρίου της Ισπανίας σε εννέα αυτονομιστές με ποινές κάθειρξης από εννέα έως 13 χρόνια για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο, εκατοντάδες ακτιβιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των αστυνομικών, στις οποίες πέταξαν πέτρες και κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία επιτέθηκε όταν αυτοί προσπάθησαν να παραβιάσουν την ταινία ασφαλείας για να μπουν μέσα στο αεροδρόμιο.

Εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της τάξης απώθησαν «τα άτομα που προσπαθούσαν να παραβιάσουν την ταινία της αστυνομίας».

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του αερολιμένα Aena, τουλάχιστον 20 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας των διαδηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει βίντεο που δείχνει την αστυνομία να χρησιμοποιεί γκλοπ εναντίον κάποιων διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν μάσκες και κουκούλες, οι οποίοι απαντούσαν σπρώχνοντας. Η αστυνομία προχώρησε σε προφυλακίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης