Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 893 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φτάνει τους 29.529.

Ακόμα δύο θάνατοι ασθενών με την COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 220 νεκρούς ως εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα νοσοκομεία της νήσου της Καραϊβικής νοσηλεύονται 5.563 ασθενείς, οι 58 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Στον αντίποδα, 23.694 ασθενείς έχει κριθεί πως αποθεραπεύθηκαν.

Παρ΄ ότι -συγκριτικά- η Κούβα παραμένει η «καλή μαθήτρια» της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, η χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων πλέον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Η περίοδος που έλεγχε με μπρίο την επιδημία, χωρίς να αναφέρει παρά μερικές δεκάδες κρούσματα σε ημερήσια βάση, μοιάζει πλέον μακρινή.

Το άνοιγμα των συνόρων στις αρχές Νοεμβρίου, κατόπιν η μαζική άφιξη επισκεπτών από το εξωτερικό, πρωτίστως Κουβανοαμερικανών που πήγαν να επισκεφτούν συγγενείς τους την περίοδο των γιορτών, εκτροχίασαν την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης