Μέσα σε ένα 24ωρο απεβίωσαν 81 ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στην επαρχία Χουμπέι εκ των οποίων οι 67 μόνο στην πόλη Ουχάν. Την ίδια ώρα τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 3.000 μόνο σε μία ημέρα στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα μέχρι σήμερα θύματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν το σύνολο των θυμάτων που είχαν προσβληθεί από τον ιό SARS στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ που είχε σκοτώσει περίπου 650 ανθρώπους το 2002 – 2003.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαράντα εργαζόμενοι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ζονγκνάν, στην Ουχάν, προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό τον μήνα Ιανουάριο, ενώ 17 ασθενείς που νοσηλεύονταν για άλλους λόγους, προσβλήθηκαν επίσης από τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο. Τον προηγούμενο μήνα καταγράφησαν 138 κρούσματα εκ των οποίων το 41% προσβλήθηκε εντός του νοσοκομείου.

Ιάπωνας που πέθανε λόγω πνευμονίας θεωρείτο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας 60χρονος Ιάπωνας που νοσηλευόταν με πνευμονία στην κινεζική πόλη Ουχάν, θεωρείτο ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού αλλά λόγω των δυσκολιών στη διάγνωση της νόσου, δόθηκε ως αιτία θανάτου η ιογενής πνευμονία, αποκάλυψε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Ο άνδρας αυτός είναι ο πρώτος Ιάπωνας που πεθαίνει από την ασθένεια, όπως είπε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών καθώς η κυβέρνηση δεν γνωρίζει άλλον Ιάπωνα που έχει πεθάνει από την επιδημία του ιού, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 700 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα και έχει προσβάλει πάνω από 34.000.

Ο θάνατος στην Ουχάν καταγράφεται την ώρα που ο αριθμός των επιβατών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε κρουαζιερόπλοιο, που βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμας στην Ιαπωνία, ανήλθε σήμερα στους 64.

Το περασμένο Σάββατο, το Πεκίνο διέθεσε 200 εκατομμύρια γουάν (περίπου 28,67 εκατομμύρια δολάρια) από τον κεντρικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση των πιο σοβαρών περιστατικών εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Οι δαπάνες αυτές έγιναν για την κάλυψη των αναγκών τριών νοσοκομείων στην επαρχία Χουμπέι, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την οργάνωση μονάδων ειδικής αντιμετώπισης των περιστατικών μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση.

Ένας Αμερικανός πολίτης πέθανε από τον νέο κορωνοϊό στην πόλη Ουχάν

Ο Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο ιό πέθανε στην κινεζική πόλη Ουχάν, στο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πιθανολογείται ότι είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος Αμερικανού από την επιδημία, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας 60χρονος Αμερικανός πολίτης, που ήταν φορέας του κορωνοϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Ουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των οικείων του θανόντος.

Η πόλη Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε τον Δεκέμβριο η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας, και η επαρχία της Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, έχουν αποκοπεί από τον κόσμο τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς η πόλη βρίσκεται σε καραντίνα.

Ο νέος ιός έχει ήδη προσβάλει περισσότερους από 34.500 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 722 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, περισσότερα από 320 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές. Δύο θάνατοι Κινέζων πολιτών έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι 19 ξένοι πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα και ότι δύο από αυτούς έγιναν καλά. Ωστόσο, αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την εθνικότητα των ασθενών.

Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, περισσότερα από 320 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου 30 χώρες και περιοχές. Δύο θάνατοι Κινέζων πολιτών έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες.

Επίσης, δύο νέα κρούσματα λοίμωξης από τον κορωνοϊό επιβεβαιώθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αυξάνοντας σε επτά τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με την ασθένεια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας στο Twitter.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης