Συναγερμός στις Αρχές σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στο ανατολικό Λονδίνο έπειτα από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε συγκρότημα νεόδμητων κατοικιών.

Στο σημείο επιχείρησαν 15 οχήματα με τουλάχιστον 100 πυροσβέστες οι οποίοι έδωσαν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά που είχε επεκταθεί σε έξι ορόφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, προσθέτοντας ότι ασθενοφόρα βρίσκονται ήδη στο σημείο με πλήρη εξοπλισμό κινητής μονάδας.

Σύμφωνα με την «Daily mail», οι αρμόδιες αρχές έχουν εκκενώσει τα διπλανά κτήρια και οι κάτοικοί τους είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, άγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ο Πύργος Γκρένφελ, ένα πολυώροφο κτήριο εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, τυλίχτηκε στις φλόγες τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου με αποτέλεσμα 71 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στη χειρότερη πυρκαγιά που έχει σημειωθεί στη χώρα μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνές φλόγες στην πρόσοψη μιας χαμηλής πολυκατοικίας. Μεταγενέστερες φωτογραφίες δείχνουν μια λιγότερο δραματική σκηνή, με τις περισσότερες φλόγες να έχουν σβήσει. Το Reuters δεν ήταν σε θέση άμεσα να ελέγξει ανεξάρτητα το μαγνητοσκοπημένο υλικό.

Βίντεο και εικόνες από την μεγάλη πυρκαγιά:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης