Τις πρώτες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο «λαϊκών δημοκρατιών» του Ντονμπάς ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι οι κυρώσεις θα αφορούν τον τραπεζικό τομέα της Ρωσίας, τη διαπραγμάτευση του χρέους της χώρας στις διεθνείς αγορές, αλλά και προσωπικές κυρώσεις στις ρωσικές ελίτ και στα μέλη των οικογενειών τους. Πρόκειται για κυρώσεις, οι οποίες θα κλιμακώνονται όσο αυξάνεται η επιθετικότητα της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να ανακηρύξει νέες χώρες σε έδαφος που ανήκει σε άλλη χώρα;» αναρωτήθηκε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι θα συνεχιστεί η αμυντική συνδρομή στην Ουκρανία, αλλά και στις χώρες της Βαλτικής. «Είναι αμυντικές κινήσεις. Δεν έχουμε πρόθεση να πολεμήσουμε τη Ρωσία αλλά θα υπερασπίσουμε κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους» σημείωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η Ρωσία θα κλιμακώσει έτι περαιτέρω, καθώς, όπως σημείωσε, στρατεύματα της έχουν ήδη λάβει θέσεις στη Λευκορωσία, ενώ πλοία της κάνουν ελιγμούς στη Μαύρη Θάλασσα και υποβρύχια με πυραύλους βρίσκονται σε ετοιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης σημείωσε ότι οι σύμμαχοι και εταίροι των ΗΠΑ είναι ομόφωνα σύμφωνοι να υπερασπιστούν την Ουκρανία επειδή κατανοούν τη ρωσική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. « κόσμος άκουσε τα ιστορικά επιχειρήματα του Πούτιν που έκανε ιστορική αναδρομή 100 ετών. Επιτέθηκε στο δικαίωμα ύπαρξης της Ουκρανίας και των άλλων χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης» είπε.

Τέλος, σημείωσε ότι «η υπεράσπιση της δημοκρατίας θα έχει κόστος», αναφερόμενος στις αυξημένες τιμές του πετρελαίου που αναμένεται να παρατηρηθούν το επόμενο διάστημα.  

Δείτε το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης