Ο ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν προσκάλεσε σήμερα τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ στην Ιερουσαλήμ, μερικές ημέρες αφού το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν μια συμφωνία για την εξομάλυνση των μεταξύ τους διπλωματικών σχέσεων.

Αναρτώντας στο Twitter μια φωτογραφία της επιστολής πρόσκλησης στα αραβικά, o πρόεδρος του Ισραήλ χαιρέτισε τη συμφωνία ως μια «ευγενική και θαρραλέα πράξη» και ένα «στρατηγικό ορόσημο» που ελπίζει ότι θα δημιουργήσει ευημερία και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους λαούς στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι δύο πλευρές εργάζονται για να δρομολογηθούν απ’ ευθείας πτήσεις ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και την πρωτεύουσα των ΗΑΕ, Αμπού Ντάμπι, οι οποίες θα περνούν πάνω από τη Σαουδική Αραβία. Κάτι τέτοιο θα μείωνε τη διάρκεια της πτήσης σε τρεις ώρες.

Το Ισραήλ απέφευγε να πραγματοποιεί πτήσεις μέσω του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας και τα αεροπλάνα των ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών έπρεπε να κάνουν παρακάμψεις μέσω του Κόλπου για να φτάνουν σε προορισμούς στην Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης