Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε στον Αλεξάντρ Σοφέγεφ, μέλος του συγκροτήματος Pussy Riot, ποινή φυλάκισης 30 ημερών επειδή παραβίασε τη νομοθεσία περί διοργάνωσης δημόσιων εκδηλώσεων, μεταδίδει ο ιστότοπος OVD- Info.

Το δικαστήριο θεώρησε ως δημόσια μαζική εκδήλωση τη δράση των Pussy Riot η οποία διοργανώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εκδήλωση άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, που συστήθηκαν ως άνδρες του τμήματος ποινικής δίωξης, συνέλαβαν δύο μέλη του συγκροτήματος, τους Βασίλι Αντριάνοφ και την Ελιζαμπέτα Ντιντερίχ, τους οποίους ωστόσο άφησαν ελεύθερους με την προϋπόθεση να παρουσιασθούν στις αρχές για την σύνταξη πρωτοκόλλου που αφορά στην παραβίαση της νομοθεσίας περί διεξαγωγής συγκεντρώσεων.

Επίσης συνελήφθη η γνωστή ακτιβίστρια των Pussy Riot Μαρία Αλιόχινα με την ίδια κατηγορία.

Στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα των γενεθλίων του Βλαντίμιρ Πούτιν, τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot άνοιξαν σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου έξω από τα κτήρια της FSB, την έδρα της ρωσικής προεδρίας, του Ανώτατου Δικαστηρίου, του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Εσωτερικών. Αιτήματά του ήταν η νομιμοποίηση της συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου και η διεξαγωγή έρευνας για τις δολοφονίες και απαγωγές ατόμων της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ στην Τσετσενία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Novaya Gazeta

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης