Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα ευρωπαϊκή επιχείρηση-μαμούθ που συντονίζουν οι ιταλικές Αρχές κατά της Ντράγκετα, της ιταλικής μαφίας στην Καλαβρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τουλάχιστον 200 πράκτορες της Ιταλικής Ειδικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Μαφίας (DIA), 100 άνδρες των Καραμπινιέρων και της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, το τμήμα ελικοπτέρων και άλλες υπηρεσίες. Επίσης λαμβάνουν μέρος συνολικά και 500 αστυνομικοί από τις χώρες, εκτός της Ιταλίας, όπου πραγματοποιούνται συλλήψεις. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εμπλεκόμενοι στη Γερμανία, στη Ρουμανία, στην Ισπανία και την Ιταλία.

Την εντολή για την επιχείρηση έδωσε η εισαγγελία κατά της μαφίας στο Τορίνο, που ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια από τις πιο καλά συντονισμένες επιχειρήσεις κατά της Ντράγκετα η οποία γίνεται σε συνεργασία με τις Αρχές άλλων χωρών.

Mεταξύ των στόχων ήταν η οικογένεια Αγκρέστα, μέλος της Ντράγκετα, η οποία έχει επεκτείνει τις παράνομες δραστηριότητές της από την ευρύτερη περιοχή του Τορίνο μέχρι και τη Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν κατασχέσεις σε πέντε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, σε οικοδομικές εταιρείες, καφέ μπαρ και βιομηχανίες που παράγουν καφέ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, όπως έγραψε το zougla.gr, ένα μεγάλο αφεντικό της Ντράγκετα αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη. Η είδηση αυτή έχει ήδη προκαλέσει σεισμό σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους εντός και εκτός Ιταλίας.

Δείτε το βίντεο της επιχείρησης:

 

Διαβάστε επίσης:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης