Σε νέα καραντίνα το Γιβραλτάρ - Υποψίες για εμφάνιση της βρετανικής μετάλλαξης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021, 20:51
Σε νέα καραντίνα το Γιβραλτάρ - Υποψίες για εμφάνιση της βρετανικής μετάλλαξης

Το Γιβραλτάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλει μια νέα καραντίνα διάρκειας 2 εβδομάδων εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, για την οποία οι Αρχές υποψιάζονται το νέο στέλεχος που αναγνωρίστηκε στη Βρετανία.

Η καραντίνα θα τεθεί σε ισχύ στις 22.00 τοπική ώρα και οι 34.000 κάτοικοί της περιοχής δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους παρά μόνο για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να πάνε στην εργασία τους, να ασκηθούν ή να επισκεφθούν τον γιατρό.

Σε έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων υπερδιπλασιάστηκε στο Γιβραλτάρ, από τα 1.035 στις 2 Δεκεμβρίου στα 2.304 σήμερα, έγινε γνωστό από τον πρωθυπουργό Φαμπιάν Πικάρντο.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην κοινότητά μας είναι πολύ αυξημένος και ανησυχητικός», δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εκτιμώντας πως ο ιός εξαπλώνεται «ταχύτερα απ’ όσο μπορούμε να το ελέγξουμε».

Οι Αρχές φοβούνται ότι η αναζωπύρωση της επιδημίας συνδέεται με το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία τον Νοέμβριο, αν και το Γιβραλτάρ έχει μέχρι στιγμής καταγράψει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

«Η συμπεριφορά του ιού, με μια τόσο μαζική μόλυνση, υποδηλώνει πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα μετάλλαξη, περισσότερο μεταδοτική. Όμως, δεν μπορούμε να το αποδείξουμε γενετικά», συμπλήρωσε ο Πικάρντο.

Το Γιβραλτάρ κατέγραψε τον πρώτο θάνατο ασθενούς με Covid-19 στις 11 Νοεμβρίου. Έως σήμερα, μετρά 7 θανάτους στο σύνολο.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021, 20:51