Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε ρωσικά υποβρύχια στον Βόρειο Ατλαντικό ικανά να μεταφέρουν 16 βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές το καθένα στο βόρειο Ατλαντικό, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, επισημαίνοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε σε αυτή την κίνηση λίγες ώρες μετά την εντολή που είχε δώσει να τεθούν οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας σε “ειδική” κατάσταση ετοιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν έθεσε σε επιφυλακή τις πυρηνικές ρωσικές δυνάμεις στις 27 Φεβρουαρίου, 4η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι επιτελείς του βρετανικού ναυτικού εξέλαβαν αυτή τη ρωσική κίνηση πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ακτές ως “επίδειξη και προειδοποίηση” παρά ως ουσιαστική απειλή.

Τα υποβρύχια επέστρεψαν στη Ρωσία λίγο αργότερα και έτσι αποκαταστάθηκαν τα συνήθη επίπεδα δραστηριότητας, τονίζουν οι Times, ωστόσο μετά από αυτό το περιστατικό οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας παρακολουθούν πιο στενά το πυρηνικό οπλοστάσιο του Κρεμλίνου.

Ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν στους Times πως με τέτοιου είδους υποβρύχια θα μπορούσαν να φανταστούν σενάρια χρήσης μικρότερης εμβέλειας και λιγότερης ισχύος “τακτικών” πυρηνικών όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης