To Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα, ο Σεϊχουλισλάμης και Μεγάλος Μουφτής του Καυκάσου, Haji Allahshükür Hummat Pashazade, ο οποίος εδρεύει στο Αζερμπαϊτζάν. Στα προπύλαια του Πατριαρχείου τον Μεγάλο Μουφτή του Καυκάσου, ο οποίος συνοδευόταν από συνεργάτες του, υποδέχθηκε ο Μ. Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Σοφολογιώτατος είχε συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά την οποία συζήτησαν εκτενώς ζητήματα που άπτονται του διεξαγόμενου ακαδημαϊκού διαλόγου ανάμεσα στην Ορθοδοξία και το Ισλάμ, καθώς και άλλα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, Γέρων Δέρκων Απόστολος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, καθώς και οι καθηγητές Hüseyin Hatemi, Kenan Gürsoy και Bekir Karlığa.

Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης και ο επισκέπτης του γνωρίζονται και συνεργάζονται από ετών στο πλαίσιο του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου και έχουν συναντηθεί σε συνέδρια στο Μπακού, στην Πόλη και αλλού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης