Τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα ευρωπαϊκά μέτρα δεν κάμπτουν την αποφασιστικότητά μας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 09:11
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα ευρωπαϊκά μέτρα δεν κάμπτουν την αποφασιστικότητά μας

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει μέτρα με τα οποία αναστέλλονται διμερείς επαφές για διάφορα ζητήματα και μειώνεται η χρηματοδότηση προς την Άγκυρα εξαιτίας των γεωτρήσεων στα ανοικτά της Κύπρου δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο πεδίο της ενέργειας στην περιοχή, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ διατείνεται επίσης ότι το γεγονός πως η Ε.Ε. δεν αναφέρεται στους Τουρκοκυπρίους στην απόφασή της, που δημοσιοποιήθηκε χθες το βράδυ, «δείχνει πόσο προκατειλημμένη και μονομερής είναι η Ε.Ε. στο Κυπριακό».

Στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των 28 αποφασίστηκε να ανασταλούν «οι διαπραγματεύσεις για τη συνολική Συμφωνία Αεροπορικών Μεταφορών» και να ακυρωθούν «προς το παρόν» τόσο «το Συμβούλιο Σύνδεσης» όσο και οι «περαιτέρω συνεδριάσεις του διαλόγου υψηλού επιπέδου Ε.Ε.-Τουρκίας». Ακόμη, αποφασίστηκε «να μειωθεί η προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία για το 2020», ενώ οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ απηύθυναν παράλληλα προτροπή προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να «επανεξετάσει» τις δανειακές χορηγήσεις της στην Τουρκία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 09:32