Οι υγειονομικές αρχές της Βουλγαρίας κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες 816 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμό αισθητά μειωμένο (–1.682) από αυτόν της προηγουμένης, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα των Βαλκανίων να φθάνει τις 98.251, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 39 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη Βουλγαρία να φθάνει πλέον τους 2.130 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έχει φθάσει τους 5.247 — πρόκειται για τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί ως εδώ —, εκ των οποίων 293 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχουν καταγραφεί 3.882 μολύνσεις στις τάξεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, γεγονός που επιδεινώνει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε έμψυχο δυναμικό, μέσα διακομιδής, καθώς και κλίνες. Η Σόφια κάλεσε να συμβάλλουν εθελοντές, ανάμεσά τους φοιτητές ιατρικών σχολών και συνταξιούχοι γιατροί, ενώ αστυνομικοί και πυροσβέστες διακομίζουν ασθενείς σε νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης