Ένα υπόγειο μεταλλευτικό μουσείο θα ανοίξει στην πόλη Μαντάν στη νότια Βουλγαρία την άνοιξη, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή. Το μουσείο στα υπόγεια ορυχεία κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έργου που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία» 2014-2020.

Η έκθεση του μουσείου βρίσκεται στις γκαλερί της εσωτερικής εξόρυξης. Στο πλαίσιο του έργου έχουν διαχωριστεί οι υπόγειες αίθουσες, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη μεταλλευτική ιστορία στην περιοχή. Το Υπόγειο Μεταλλευτικό Μουσείο Σπόλουκα είναι το μοναδικό στο είδος του στα Βαλκάνια, ανέφερε ο δήμος. Επίσης, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση και η ανακατασκευή του Rhodope Crystal Hall στο Madan με χρηματοδότηση του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της βιώσιμης οικολογικής αξιοποίησης των χώρων ορυχείων και λατομείων στο έργο της διασυνοριακής περιοχής, πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή και αποκατάσταση του Μουσείου Μεταλλείων και Λατομείων στο Μαντάν, και εργασίες στο Σπήλαιο Σαρέσκα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,2 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης