Σε φυλακή του Περού επιστρέφει η Αμερικανίδα Λόρι Μπέρενσον, η οποία είχε καταδικαστεί ως μέλος περουβιανής αντάρτικης οργάνωσης και είχε αποφυλακιστεί τον Μάιο.
Στην 40χρονη Μπέρενσον είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών για τη συμμετοχή της στην αποτυχημένη απόπειρα του Επαναστατικού Κινήματος Τουπάκ Αμάρου (MRTA) να καταλάβει το Κογκρέσο του Περού και απελευθερώθηκε υπό όρους, ενώ είχε εκτίσει τα 15 χρόνια.
Όμως, μετά την κατακραυγή των πολιτών και την έφεση που υπέβαλαν εισαγγελείς, η 40χρονη οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή. Το κακουργιοδικείο που εκδίκασε την έφεση αποφάσισε τη φυλάκιση της Μπέρενσον. Η Μπέρενσον παραδόθηκε συμμορφούμενη με την απόφαση, όπως δήλωσε ο σύζυγος και δικηγόρος της, Ανίμπαλ Απάρι, μιλώντας στους δημοσιογράφους μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λίμα.
«Ζητώ συγχώρεση από όσους επλήγησαν από τη δράση μου» είπε, μιλώντας Ισπανικά, στο δικαστήριο τη Δευτέρα, λέγοντας ότι υπήρξε μέλος του MRTA αλλά όχι ηγετικό του στέλεχος και προσθέτοντας ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε βίαιες ενέργειες.

