Ο πατέρας της φοιτήτριας από το Νέο Δελχί η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα απηύθυνε έκκληση στις ινδικές Αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία, ώστε ένας από τους δράστες του βιασμού που είναι ανήλικος να δικαστεί σε δικαστήριο ενηλίκων.

Η ινδική Δικαιοσύνη αποφάσισε τη Δευτέρα ο ένας από τους κατηγορουμένους να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων, το οποίο μπορεί να του επιβάλει ως μέγιστη ποινή τον τρίχρονο εγκλεισμό του σε σωφρονιστήριο. Οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι δικάζονται και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να καταδικαστούν σε θάνατο.

«Θέλω να ζητήσω από τη Δικαιοσύνη να μην υπάρξει εξαίρεση στην υπόθεση αυτή» δήλωσε ο πατέρας του θύματος, γράφει η εφημερίδα «The Hindu».

«Θέλουμε να εγγυηθεί η κυβέρνηση ότι το δικαίωμά μας για απονομή δικαιοσύνης δεν θα παραβιαστεί. Στην υπόθεση αυτή ο κατηγορούμενος κρύβεται πίσω από νομικά κενά» πρόσθεσε.

Το δικαστήριο ανηλίκων της ινδικής πρωτεύουσας βασίστηκε στα στοιχεία που περιέχονται στον σχολικό φάκελο του κατηγορουμένου, σύμφωνα με τα οποία έχει γεννηθεί στις 4 Ιουνίου του 1995 και για αυτόν τον λόγο πρέπει να δικαστεί χωριστά. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην υποβληθεί ο κατηγορούμενος σε εξέταση οστικής μάζας για τα προσδιοριστεί η ηλικία του.

Στις 16 Δεκεμβρίου η 23χρονη φοιτήτρια έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί και ξυλοκοπήθηκε άγρια, με αποτέλεσμα να πεθάνει 13 ημέρες αργότερα από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια.

Επιτροπή που διορίστηκε από την ινδική κυβέρνηση για να αναθεωρήσει τη νομοθεσία σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα απέρριψε την πρόταση να μειωθεί στα 16 από τα 18 χρόνια η ηλικία ποινικής ευθύνης.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ινδία: Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των βιαστών της 23χρονης, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013, 09:56

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης