Τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 112 τραυματίστηκαν σήμερα ύστερα από μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης.

Στη Σαντρ Σίτι, σιιτική περιοχή της Βαγδάτης, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίσθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. Οκτώ ακόμη σκοτώθηκαν από βόμβες στο σουνιτικό δυτικό Ιράκ.

Στα νότια της πρωτεύουσας, άλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 13 τραυματίστηκαν. Παρόμοιο σκηνικό και στην επαρχία Ανμπάρ, με επτά νεκρούς και 10 τραυματίες από ταυτόχρονη έκρηξη έξι βομβών.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί στον δρόμο, κοντά στο σπίτι όπου διαμένει ένας δικαστής, αλλά και δίπλα στις κατοικίες αξιωματούχων της αστυνομίας. Και οι επτά νεκροί είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, πρόσθεσε η αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:
Βομβιστικές επιθέσεις με νεκρούς στο Ιράκ, 23 Απριλίου 2010, 10:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης