Ένα “Κουκούλι” για να διαθέσουν τα προϊόντα που παράγουν ακολουθώντας τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, έφτιαξαν παραγωγοί στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με ευαισθητοποιημένους για τη διατροφή τους, καταναλωτές.
Νέος αστικός συνεταιρισμός, με την επωνυμία “Κουκούλι” δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη αποτελούμενος από 104 μέλη, εκ των οποίων οι 80 είναι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων και λειτουργεί εδώ και περίπου έναν μήνα, το δικό του πρατήριο στην οδό Υψηλάντους 28, στην περιοχή Βούλγαρη.
“Όσοι παραγωγοί θέλουν να συμμετέχουν, να γνωρίζουν ότι πρέπει να γίνουν πρώτα μέλη του Συνεταιρισμού, δεν μπορούν απλώς να εμπορεύονται τα προϊόντα τους. Από την άλλη, όσοι δεν είναι πιστοποιημένοι για βιολογική γεωργία, ελέγχονται από μας, μέσω μια συνεργαζόμενης εταιρίας ότι ακολουθούν τις αρχές της οικολογικής παραγωγής και καλλιέργειας” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένα από τα μέλη του Συνεταιρισμού, ο Τάσος Παπασταφίδας, ο οποίος διατηρεί μια μικρή οικογενειακή αγροικία στο ημιορεινό Μονοπήγαδο και διαθέτει αυγά και κρέας από κότες ελευθέρας βοσκής.
“Τα κοτόπουλά μας δεν ζουν μόνο 32 μέρες, όπως του ‘συμβατικού’ εμπορίου αλλά πάνω από 3,5 μήνες” λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος γενικότερα στην ποιότητα των προϊόντων που υπάρχουν στα ράφια του πρατηρίου.
“Αυτή τη στιγμή έχουμε 1300 κωδικούς και αφορούν προϊόντα από παραγωγούς που είναι σχετικά κοντά στην περιοχή μας για να πετύχουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα και στην μεταφορά της τροφής. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι το λάδι που προέρχεται από την Κρήτη και τα εσπεριδοειδή από την Αρτα” εξηγεί ο κ. Παπασταφίδας.
Να σημειωθεί ότι για τους ενδιαφερόμενους, το “Κουκούλι” προσφέρει και …delivery προϊόντων δύο φορές την εβδομάδα, συμπληρώνοντας τη φόρμα παραγγελίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα του: http://www.tokoukouli.gr/.
